Zie je ergens zwerfafval, een kapotte lantaarnpaal, losse stoeptegel of valt je iets anders op in de gemeente? Dan horen wij dat graag. Dit kan door een melding te doen.

Voordat je een melding doet, kun je eventueel op deze kaart(externe link) zien of er al een melding is gedaan. Is er nog geen melding gedaan? Dan kan je via de knop hieronder een nieuwe melding maken.

Melding doen

Let op: Maak je nog gebruik van de Verbeterdebuurt app? Vanaf 15 juli 2022 is het niet meer mogelijk om hierin een melding te maken.

MijnGemeente App

Je kunt ook gebruik maken van de gratis MijnGemeente app. Via de MijnGemeente app kan je direct op de locatie van de overlast een melding doen. Via de app deel je de locatie van je melding. Ook kan je een foto mee sturen. De melding komt direct bij ons binnen en wij gaan er mee aan de slag. De app is te downloaden in de Google Playstore en Apple Store:

Let op: Maak je nog gebruik van de Verbeterdebuurt app? Vanaf 15 juli 2022 is het niet meer mogelijk om hierin een melding te maken.

Melding over het milieu of dode vogels

Meldingen over het milieu kun je doen bij het milieu-alarmnummer(externe link). Dan gaat het over bijvoorbeeld vuil water of overlast van fabrieken. Maar ook als je een dode vogel ziet kun je dat bij het milieu-alarmnummer melden. Dit is belangrijk vanwege de vogelgriep(externe link).

Heb je als voorbijganger een dode wilde (water)vogel gevonden? Raak de vogel(s) niet aan, maar onthoud waar ze liggen en meld dit bij het Friese Milieualarmnummer: tel. 058-212 24 22. Heb je dode hobbykippen of hobbyvogels? Meld dit bij je dierenarts.

Verloren en gevonden voorwerpen

Heb je iets gevonden?

Je gaat dus niet naar de politie met het voorwerp. Tenzij je denkt dat het om diefstal gaat.

Wil je eigenaar worden van het gevonden voorwerp?

Dit kan je laten vastleggen bij de aangifte. Haalt de eigenaar het voorwerp niet binnen 1 jaar op? Dan ben jij daarna de eigenaar.

Heb je het voorwerp bij ons in bewaring gegeven? Dan kan je alleen eigenaar worden als het meer dan € 450,- waard is. Je moet jezelf dan binnen 1 maand na de bewaartermijn van 1 jaar bij ons melden.

Ben je een voorwerp verloren?

Je kunt de gevonden voorwerpen vinden op de website VerlorenOfGevonden.nl(externe link). Staat je verloren voorwerp hier niet tussen? Doe dan aangifte op deze website. Je krijgt dan bericht als het voorwerp gevonden is.