De vanouds vriendschappelijke en sociale sfeer die gymnastiek eigen is, speelt ook bij ons een belangrijke rol. De trainsters van alle disciplines streven ernaar de kinderen wat mee te geven waar ze later wat aan hebben. We praten dan bijvoorbeeld over begrippen als discipline, afspraak is afspraak, kameraadschap.

De afdeling gymnastiek wil een vereniging zijn, die gymnastiek in de ruimste zin van het woord stimuleert, waardoor we een bijdrage kunnen leveren aan de volksgezondheid. Kernwaarden voor ons zijn gedreven, kwalitatief, veilig, respectvol en bovenal met plezier de sport beoefenen.

Meer informatie

Acrogymnastiek

Acrogymnastiek is een combinatie van turnen, acrobatiek en samenwerken. Hierin zijn verschillende niveaus: E-instap, E junioren en E-senioren, D-junioren en D-senioren, C-lijn, B-lijn, pupillen, A-jeugd, A-junioren en A-senioren. Het is belangrijk om de verschillende oefeningen op een mooie en soepele manier aan elkaar te verbinden. Tijdens een oefening maak je samen met anderen, menselijke piramides op de meest bijzondere manieren! Maak je salto's en sta je ondersteboven op elkaar. Het is fantastisch om naar te kijken en vooral heel bijzonder om te doen! Acrogym is niet alleen spectaculair om naar te kijken, het is ook een wedstrijdsport.

De acrogymteams trainen op dinsdag, donderdag en vrijdag tussen 16:00 uur en 20:00 uur. Er sporten kinderen en jong volwassenen tussen de 5 en 20 jaar oud bij ons. De kosten zijn vanaf €10 per maand. 

Peuter - kleutergym 

Heeft u een kindje van 2,5 jaar jong en hij/zij doet niets anders dan klimmen en klauteren? Kom dan eens kijken bij de peutergym. Op maandagmiddag van 15.30 – 16.15 uur is er peutergym in de gymzaal. Er wordt gesprongen, gehangen, geklauterd, gerold, geduikeld.

Daarna gaan we door met gymnastieklessen voor de kleuters. De kinderen leren hun evenwicht bewaren en krijgen inzicht in ruimte, afstand en snelheid. Natuurlijk is er ook tijd voor een spelletje, waarbij ze samen leren spelen. Daarnaast is gymnastiek belangrijk, omdat kinderen hun energie erin kwijt kunnen. Lijkt u dit leuk voor uw zoon of dochter? Kom dan eens een kijkje nemen op maandag 16.15-17.00 uur.

Kosten €10 per maand.

Seniorengym

Senioren Fit - Seniorengym. Van 13.15 – 14.15 uur - 1x per week een gezellige les op de donderdagmiddag. Deze les begint met eenvoudige loopvormen om het lichaam om te warmen, al dan niet gecombineerd met arm en beenbewegingen. Enkele oefeningen om de gewrichten los te draaien, spieren te rekken en evenwichtsoefeningen. De lessen zijn afwisselend met bijv. looppasvormen voor de conditie of een balspel, zodat de hartslag verhoogd. Ook worden er spierversterkende oefeningen op de mat gedaan. Wat we zeker niet vergeten, zijn de lachspieren. Deze worden ook regelmatig ‘aangepakt’. Heeft u belangstelling? Neemt u gerust contact op en doe mee om het te ervaren.

Vanaf €14 per maand.

Jongen - meidengym

Naarmate kinderen groeien, sterker worden en zich motorisch ontwikkelen, hebben ze wat meer uitdaging nodig. Voor jongens en meisjes hebben we twee groepen: * jongens en meiden van groep 3/4 * jongens en meiden van groep 5/6

Bij deze twee groepen wordt er meer gebruik gemaakt van oefeningen op de wedstrijdtoestellen, zoals lange mat, brug ongelijk, kast met springplank en balk. Daarnaast is het vooral belangrijk dat er met plezier gegymd wordt, dus ook spelletjes als warming-up of slot. De groepen zijn ingedeeld naar de groepsindeling van de scholen.

We trainen op maandag tussen 16:00 uur en 18:00 uur. Kosten zijn vanaf €10 per maand.

Contact

Website: https://www.gymnastieksvdonkerbroek.nl/(externe link)

Email: secretariaat@gymnastieksvdonkerbroek.nl