Gemeente Ooststellingwerf introduceert Sociale kaart

Inwoners van de gemeente Ooststellingwerf kunnen gemakkelijk organisaties op het gebied van zorg en welzijn, werk, opvoeden, geldzaken of vrije tijd vinden via de socialekaartooststellingwerf.nl.

Wethouder Esther Verhagen vertelt dat de Sociale kaart een belangrijk hulpmiddel is om inwoners toegang te geven tot de sociale voorzieningen die zij nodig hebben. “De kaart is ontstaan vanuit de wens om alles wat er in Ooststellingwerf is op sociaal gebied, makkelijker vindbaar te maken. Denk aan hulplijnen, zorgorganisaties, een jongerencentrum of een diëtist”, vertelt Verhagen. “Het aanbod is groot, maar dan moet je als inwoner wel weten wat er is. De Sociale kaart is hiervoor een handig hulpmiddel.”

Sociale voorzieningen makkelijk vindbaar 

Heb je een vraag over de opvoeding van je kind? Heeft je vader de ziekte van Alzheimer of wil je weten welke verenigingen er allemaal zijn in jouw dorp. De Sociale kaart Ooststellingwerf is dé website waar inwoners verschillende organisaties en diensten kunnen bekijken en vergelijken. Ook kunnen vrijwilligers en professionals de Sociale kaart gebruiken om voor inwoners te zoeken naar geschikte voorzieningen in de buurt.

Filteren op wat je belangrijk vindt

“Dankzij de slimme zoekfilters kun je heel gericht zoeken, vertelt projectmedewerker Ylse van den Berg enthousiast. “Zoek bijvoorbeeld op thema’s, zoals vervoer, overlast en geweld, sociale contacten of geld. Maar ook op onderwerpen als dementie, zelfstandig wonen, leerproblemen of mantelzorg. Door te filteren op de plaatsnaam zie je welke voorzieningen er zijn per dorp.”

Mis je iets in de Sociale kaart?

Heb je tips, vragen of opmerkingen over de sociale kaart? Of wil je jouw organisatie op de sociale kaart zetten? Neem contact op met Ylse van den Berg, via e-mail: socialekaart@ooststellingwerf.nl of vul het contactformulier op socialekaartooststellingwerf.nl in.