Heb je moeite met het huishouden of andere dagelijkse taken? Dan is het misschien een goed idee om huishoudelijke hulp te regelen. Dit kun je zelf doen of met de hulp van het Gebiedsteam. 

Zelf huishoudelijke hulp regelen

Wil je liever zelf op zoek naar hulp? Dat kan natuurlijk:

  • Vraag aan familie, vrienden en kennissen wat zij kunnen betekenen. Sommige mensen vinden dit lastig. Jij ook? Dan helpt het Gebiedsteam daarbij.
  • Regel professionele (betaalde) huishoudelijke hulp via de thuiszorg.

Huishoudelijke hulp via de gemeente aanvragen

Lukt het niet om zelf hulp in de huishouding te regelen? Vraag dan ons Gebiedsteam om hulp of advies. Samen brengen jullie in kaart wat nodig is. En wat het Gebiedsteam kan doen om je te helpen.

Wij kunnen bijvoorbeeld professionele thuishulp inschakelen via de Wmo. Hier gelden wel voorwaarden voor. Welke dat zijn, legt het Gebiedsteam uit.

Voor deze hulp betaal je een vaste bijdrage. Het tarief hiervoor is 19 euro per maand. 

Kom jij in aanmerking voor huishoudelijke hulp vanuit de gemeente? Dan kan je dit zelf aanvragen bij de gemeente. Als je hier hulp bij nodig hebt kan het Gebiedsteam je helpen bij de aanvraag.

Verschil huishoudelijke hulp via Wmo en zelf regelen

Als u de huishoudelijke hulp zelf regelt kunt u zelf bepalen wat u de hulp laat doen en hoe vaak en lang u de hulp laat komen; u bent eigen baas. Als u de hulp via de Wmo laat inzetten dan gelden hiervoor de regels van de Wmo en wordt door de medewerker van het Gebiedsteam bepaald of hulp bij het huishouden voor u passende zorg is en hoeveel hulp u krijgt.