Zijn er problemen op je werk, zoals een ruzie (arbeidsconflict) of langdurige ziekte? Gelukkig zijn er altijd oplossingen. Op deze pagina vertellen we je waar je het beste kunt aankloppen.

Weet je zelf niet goed waar je moet zijn, ook niet nadat je deze pagina gelezen hebt? Dan kun je ook ons Gebiedsteam bellen. Dan vertellen wij je waar je moet zijn.

Ruzie op het werk (arbeidsconflict)

Heb je ruzie met een collega of leidinggevende? Praat met iemand van het bedrijf: de vertrouwenspersoon, een personeelsadviseur of iemand van de ondernemingsraad.

Worden de problemen niet opgelost? Klop dan aan bij het Juridisch Loket. Zij helpen je met advies, tips en voorbeeldbrieven.

Dreigt je werkgever met ontslag? Werk dan gewoon door; niemand kan zomaar ontslagen worden. Zet dan ook nergens je handtekening onder. Zoek juridische hulp, bijvoorbeeld via het Juridisch Loket of rechtswinkel.nl. Zij weten alles over wetten en regels. Ook helpen zij gratis met formulieren en brieven.

Langdurig ziek

Ben je langdurig ziek? Dan betaalt je werkgever je salaris door totdat je contract afloopt. Als je langer dan 2 jaar ziek bent, vraag je een WIA-uitkering aan bij het UWV.

Problemen met je eigen bedrijf

Als je ondernemer bent en ziek wordt, valt je inkomen (tijdelijk) weg. Met een AOV (arbeidsongeschiktheidsverzekering) heb je meer zekerheid. Je kunt je ook aansluiten bij een Broodfonds.

Behalve geldproblemen zijn er ook andere problemen die kunnen spelen. Het is dan fijn als je kunt terugvallen op collega’s of een organisatie die jouw branche vertegenwoordigt. Bekijk een lijst op MKB Nederland.

Meer informatie over (problemen bij) zelfstandig ondernemen.