Vervoer dagbesteding: project DRIVE

Het vervoer van mensen naar dagbesteding is een verantwoordelijkheid van de zorgaanbieder. Soms blijkt dat vervoer een probleem te zijn. Als het vervoer van uw cliënt niet goed geregeld is dan kan het dagbestedingsvervoer DRIVE* (Dagelijks Rijden Inwoners Voor Elkaar) helpen. *Alleen voor Ooststellingwerf 

In samenwerking tussen Personenvervoer Kort, welzijnsinstelling Scala en de gemeente Ooststellingwerf is een vervoersproject voor dagbesteding beschikbaar. Het vervoer wordt verzorgd door goed getrainde vrijwilligers, die gebruik maken van de vervoersmiddelen van de Personenvervoer Kort.

Wilt u gebruik maken van DRIVE? Dat kan onder de volgende voorwaarden:

  • Wanneer er geen andere vervoersmogelijkheid beschikbaar is
  • Wanneer uw cliënt zelf in- en uit kan stappen of daarbij op de vertrek- of aankomstplaats geholpen kan worden. In verband met Corona mogen chauffeurs hier niet bij helpen
  • Wanneer u flexibel bent in de begin- en eind tijden van de dagbesteding van uw cliënt (de vervoermiddelen zijn namelijk niet de gehele dag beschikbaar).
  • Wanneer u tijdig (minimaal 48 uur voorafgaand aan de rit) de gewenste rit doorgeeft aan het coördinatiepunt van taxi Kort uit Oosterwolde, te bereiken op telefoonnummer 0516 - 422222

Indien uw cliënt gebruik gaat maken van DRIVE, dan vervalt voor de cliënt op die dag(en) de gemeentelijke vergoeding voor vervoer. 

Aanvullende informatie

  • Aan het vervoer zijn voor uw cliënten geen kosten verbonden.
  • DRIVE is beschikbaar voor inwoners van Ooststellingwerf. Inwoners van de gemeenten Weststellingwerf en Opsterland kunnen gebruik maken van De Griffioenbus en de Plusbus.
  • DRIVE is in eerste instantie als tijdelijk project opgezet. Het kan zijn dat DRIVE na verloop van tijd anders wordt ingezet. Bijvoorbeeld voor sociaal/recreatief vervoer, waardoor DRIVE niet langer voor dagbesteding beschikbaar is.

Heeft u gevonden wat u zocht?