Op ’t Oost in Oosterwolde is de aftrap gegeven voor de bouw van appartementencomplex ’De Ronde‘. Onder toeziend oog van wethouder Jelke Nijboer sloeg Herman Zwiers, initiatiefnemer én een van de nieuwe bewoners van het complex, de laatste heipaal voor het fundament.

Daarmee kan de opbouw van ’De Ronde‘ beginnen. Het complex bestaat uit zes levensloopbestendige appartementen. Aan de noordkant van Oosterwolde zorgt het nieuwe appartementencomplex voor een mooie entree van het dorp. De verwachting is dat de eerste bewoners eind 2024 hun intrek in de nieuwe appartementen kunnen nemen.

Wethouder Nijboer benadrukte het doorzettingsvermogen van de lokale initiatiefnemer die, ondanks vertraging, heeft vastgehouden aan zijn plan. “Dit laat zien dat een proces lang kan duren. Het wachten wordt beloond. Er ligt een prachtig plan dat voldoet aan alle eisen en dat doorstroom in de woningmarkt bevordert. Elke nieuwe woning zorgt weer voor beweging op andere plekken, doordat er andere woningen vrijkomen.”

Nijboer is trots dat het idee voor dit appartementengebouw van een lokale initiatiefnemer is gekomen. “Kansen zien en omzetten in concrete plannen. Dat is wat we nu nodig hebben. Een mooi visitekaartje voor de noordzijde van Oosterwolde.”