Aanmelden als stembureaulid
Wilt u zich aanmelden als stembureaulid? Dat kan via onderstaande knop.

Aanmelden als stembureaulid(externe link)


Als stembureaulid zit u samen met een voorzitter en stembureauleden op een stembureau in de gemeente Ooststellingwerf. Samen bent u verantwoordelijk voor de gang van zaken op het stembureau. Voor de Tweede Kamerverkiezing op 22 november 2023 zijn wij op zoek naar nieuwe stembureauleden. Helpt u mee?

Taken stembureaulid
Samen met de voorzitter en andere stembureauleden zorgt u voor een goed verloop van de stemming. Op het stembureau wordt gewerkt in twee ploegen: de ochtendploeg zit op het stembureau van 07.00 – 14.15 en de middagploeg zit op het stembureau van 13.45 – 21.00 uur.

Als de stembureaus gesloten zijn (om 21.00 uur), tellen beide ploegen samen de stemmen volgens een voorgeschreven telmethode.

Functie-eisen stembureaulid

  • U beheerst de Nederlandse taal goed
  • U bent 18 jaar of ouder
  • U bent de hele verkiezingsdag beschikbaar (woensdag 22 november 2023)
  • U volgt van tevoren een online training voor stembureauleden
  • U bent nauwkeurig, behulpzaam en stressbestendig
  • U bent lichamelijk in staat om een lange verkiezingsdag te werken

Vergoeding
Stembureauleden ontvangen voor hun inzet een totale vergoeding van € 115 (inclusief eetvergoeding, voor koffie/thee/koek wordt gezorgd). Daarnaast is werken op een stembureau ontzettend leuk én leerzaam! 

Wilt u zich aanmelden als stembureaulid? Dat kan via deze link(externe link). Of wilt u meer informatie over werken op een stembureau? Kijk dan op de website(externe link) van de Rijksoverheid.