In Ooststellingwerf zijn 11 openbare basisscholen. Deze vallen onder stichting Comprix. Op hun website staat een overzicht van de 11 basisscholen. Bekijk de basisscholen op de kaart en bekijk het speicaal basisonderwijs op de kaart

Daarnaast zijn er 6 christelijke basisscholen in Ooststellingwerf. Deze vallen onder CPO De Tjongerwerven. Ook op hun website staat een overzicht van de scholen.

Naast openbare en christelijke basisscholen, is er in Oosterwolde een school voor speciaal onderwijs: De Duisterhoutschool.

Welke basisschool past bij úw kind? Hoe doet een school het op het gebied van leerlingbegeleiding? Is er voldoende aandacht voor veiligheid? Antwoorden op deze en andere vragen vindt u op de website van de Onderwijsinspectie.

Gids Basisonderwijs

De Rijksoverheid heeft een online Gids Basisonderwijs gemaakt. Ook die helpt u de juiste basisschool voor uw kind te kiezen. Ook vindt u daarin de regels waar scholen en ouders zich aan moeten houden.

Vragen over onderwijs?

Heeft u vragen over het basisonderwijs, waarop u het antwoord online niet kunt vinden? Natuurlijk kunt u daarmee op de (toekomstige) school van uw kind terecht. Maar u kunt ook de landelijke advies- en informatiedienst Ouders & Onderwijs bellen: 0800-5010 (gratis).

Heeft u gevonden wat u zocht?