Wil jij graag gezonder zijn en je fitter voelen?

Dan is het Buurtsport Leefstijltraject een goede stap! Geen excuses en obstakels meer om gezondere leefstijl aan te nemen Gewicht naar beneden, een goed ritme krijgen, professionele begeleiding. Bij het Buurtsport Leefstijltraject komen dit soort onderwerpen aan bod wanneer je het traject in gaat. Positieve gezondheid, gedrag en voeding staan centraal tijdens het traject. In Ooststellingwerf kunnen inwoners een leefstijltraject van zes weken kosteloos volgen.

De reacties na het doorlopen van het leefstijltraject zijn lovend: ,,Fijn dat er iemand is die je ziet, hoort en er voor je is. Prachtig om de kans te krijgen om te sporten ook als je dat niet kunt betalen.’’, vertelt deelnemer Linda. Ook Lisette (39) is enthousiast: ,,Ik heb deze zes weken als zeer positief ervaren. Toptrainers met goede kennis van zaken en goede motivatie.’’

Wat houdt het 6-weken traject in?

Het traject start met een intake en een gezondheidscheck. Op deze manier wordt duidelijk hoe er aan de gezondheidsdoelen van de deelnemer gewerkt kan worden. Er wordt aan de hand van de intake een trainingsschema opgesteld en adviezen en informatie gegeven op het gebied van voeding en leefstijl. De begeleiding is eerst individueel en later in kleine groepjes van 2 tot max 4 personen om de persoonlijke begeleiding te kunnen blijven bieden. Of het nou schaamte is, niet weten waar te beginnen of bijvoorbeeld financiële obstakels, Buurtsport kan helpen om deze obstakels weg te nemen en een gezondere leefstijl aan te nemen!

Na het traject

Na afloop van de 6-weken worden de deelnemers dan ook niet losgelaten. De buurtsportcoach gaat met de deelnemers mee naar de sportschool/sportclub en laat ze zien dat het niet eng is en dat er altijd rustige uren zijn waarin je comfortabel kunt wennen aan het sporten in bijvoorbeeld een sportschool.Als de deelnemers een abonnement afnemen blijven we in contact en zorgen wij ervoor dat de doelen behaald blijven worden. Mocht een sportschool financieel niet haalbaar zijn dan hebben wij ook een fonds beschikbaar om eventueel abonnementskosten te vergoeden, zo wordt geprobeerd om elk obstakel weg te nemen. In de meeste gevallen blijken de deelnemers een sportschool (onverwacht) leuk te vinden! In de gevallen waar dit niet het geval is kunnen de deelnemers in een sport-uur bij Scala alsnog aan hun doelen blijven werken. Voor iedereen, oud, jong, vitaal of helemaal niet vitaal: wij willen de oplossing bieden om iedereen op eigen niveau en met zoveel mogelijk plezier te laten sporten. Schroom niet en meldt je aan!

Meer informatie

Wilt u meer weten over het 6 weken traject? Dat kan via Daniel Elsenga, buurtsportcoach bij Scala telefoonnummer 06 25 33 74 47 e-mailadres: buurtsport@scala-welzijn.nl Voor alle andere activiteiten van Buurtsport kunt u kijken op www.scala4you.nl