De gemeente Ooststellingwerf heeft een collectieve vrijwilligersverzekering afgesloten. Vrijwilligers zijn automatisch gratis verzekerd via de gemeente.

Download de brochure hieronder voor meer informatie over de dekking. Let op: zeg niet zomaar andere verzekeringen op. De vrijwilligersverzekering dekt niet alles. Zoals bijvoorbeeld de aansprakelijkheid van leden of bezoekers van een organisatie.

Hoe werkt het?

Voor wie geldt de verzekering?

Voor alle actieve vrijwilligers, inclusief bestuursleden.

Uitzonderingen op deze regel:

  • Vrijwillige brandweerleden
  • Vrijwillige politiemedewerkers

Voor mantelzorgers geldt alleen de ongevallen- en persoonlijkeeigendomsverzekering. Verkeersaansprakelijk valt niet onder de dekking voor mantelzorgers.

Schadeaangifte doen

Vul het online Schadeaangifteformulier Vrijwilligerspolis in. Dan pakt verzekeraar Centraal Beheer de zaak zo snel mogelijk op.

Informatie

Voor meer informatie over de verzekering kunt u contact opnemen met Wiena van der Meulen: w.vandermeulen@ooststellingwerf.nl

Veelgestelde vragen

 

Wij zijn een landelijk opererende organisatie met 1 vestigingslocatie in Ooststellingwerf. Onze vrijwilligers zijn afkomstig uit heel Nederland. Vallen deze vrijwilligers nu ook onder de verzekering?

Als er meerdere vestigingslocaties zijn, kijken we voor welke vestiging het vrijwilligerswerk wordt verricht. De standplaats van die vestiging is vervolgens bepalend voor de dekking.

Is er sprake van een leeftijdsgrens?

Nee, er is geen sprake van een leeftijdsgrens.

Moeten we vrijwilligers aanmelden?

Nee, iedere vrijwilliger is automatisch verzekerd.

Moet er een urenadministratie bijgehouden te worden?

Nee, dit hoeft niet bijgehouden te worden.

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Neem contact met ons op.

Petra Werkman

Petra Werkman

Klantcontactmedewerker