Samen met De Friesland Zorgverzekeraar bieden we een goedkope, collectieve zorgverzekering aan inwoners met een laag inkomen. De verzekeraar geeft korting, en wij betalen een deel van de premie. Dankzij deze verzekering heeft u tóch een uitgebreide dekking. Overstappen is op dit moment niet mogelijk.

Alle informatie én de pakketten vindt u op de Ooststellingwerf-pagina van gezondverzekerd.nl(externe link).

AV Frieso Compleet

  • fysiotherapie - maximaal 24 behandelingen
  • brillen en/of lenzen – maximaal € 300,- per 3 jaar
  • tandartskosten - maximaal € 600,-
  • (kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd)
  • uw eigen risico in termijnen betalen
  • vergoeding voor eigen WMO bijdrage, maximaal € 250,-
  • geen medische selectie bij afsluiten van de verzekering

Geen AV Frieso verzekering?

Geen probleem. U kunt ook gebruik maken van de compensatieregeling zonder deelname aan de AV Frieso van de Friesland Zorgverzekeraar.

Geld terug van uw eigen risico ziektekosten

Heeft u (een deel van) uw eigen risico betaald in 2024? Dan kunt u een deel terugkrijgen: maximaal € 125,-. Hiervoor kunt u tot en met 31 december 2025 een aanvraag indienen.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet u minimaal € 125,- aan eigen risico betaald hebben aan uw zorgverzekeraar over 2024. De vergoeding die u van ons kunt ontvangen is altijd € 125,- ook al heeft u meer eigen risico betaald. Uw inkomen mag dan niet hoger zijn dan 110% van de bijstandsnorm die van toepassing is. 

Voor vergoeding van het eigen risico over 2023 (als u minimaal € 125,- heeft betaald) kunt u tot en met 31 december 2024 een aanvraag indienen bij de gemeente.

Digitaal aanvraagformulier bijzondere bijstand en minimaregelingen (DigiD)

Vragen

Heeft u inhoudelijk vragen over de zorgverzekering? Dan kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van De Friesland Zorgverzekeraar via telefoon­nummer 058 291 31 31.

Heeft u vragen over de regeling voor het eigen risico? Dan kunt u met ons contact opnemen via telefoonnummer 051 682 01 00 of 14 0516. Wilt u weten of u in aanmerking komt of meer informatie dan kunt u uiteraard ook een afspraak met ons maken.

Heeft u gevonden wat u zocht?