Samen met De Friesland Zorgverzekeraar bieden we een goedkope, collectieve zorgverzekering aan inwoners met een laag inkomen. De verzekeraar geeft korting, en wij betalen een deel van de premie. Dankzij deze verzekering heeft u tóch een uitgebreide dekking.

Alle informatie én de pakketten vindt u op de Ooststellingwerf-pagina van gezondverzekerd.nl(externe link).

Er is in 2022 1 collectieve zorgverzekering: AV Frieso Compleet. Per 1 januari 2022 kunt u geen gebruik meer maken van de Compact-verzekering.

AV Frieso Compleet

 • fysiotherapie - maximaal 30 behandelingen
 • brillen en/of lenzen – maximaal € 300,- per 3 jaar
 • tandartskosten - maximaal € 500,-
 • (kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd)
 • uw eigen risico in termijnen betalen
 • vergoeding voor eigen WMO bijdrage, maximaal € 230,-
 • geen medische selectie bij afsluiten van de verzekering

Premie

De netto maandpremie voor de AV Frieso Compleet polis is via de collectieve verzekering van Ooststellingwerf €152,02.

Dat is inclusief een korting op de basisverzekering en op de aanvullende verzekering en een extra korting van €10,- per maand (voor inwoners met een inkomen tot 110% van het minimumloon). Is uw inkomen hoger dan 110% van het sociaal minimum, dan is de premie ook hoger. U kunt dit berekenen via de Ooststellingwerf-pagina van gezondverzekerd.nl(externe link)

Voorwaarden

U hoeft aan slechts 2 voorwaarden te voldoen voor deze verzekering:

 • U woont in onze gemeente
 • Uw inkomen is lager dan 130% van de bijstandsnorm:
  Voor alleenstaanden: €1.349,- netto, exclusief vakantiegeld
  Voor echtparen: €1.927,- netto, exclusief vakantiegeld.

Alle informatie én de pakketten vindt u op de Ooststellingwerf-pagina van gezondverzekerd.nl(externe link).

Geen AV Frieso verzekering?

Geen probleem. U kunt ook gebruik maken van de compensatieregeling zonder deelname aan de AV Frieso van de Friesland Zorgverzekeraar.

 

Geld terug van uw eigen risico ziektekosten

Heeft u (een deel van) uw eigen risico betaald in 2021? Dan kunt u een deel terugkrijgen: maximaal € 125,-. Hiervoor kunt u tot en met 31 december 2022 een aanvraag indienen. Heeft u (een deel van) uw eigen risico betaald in 2022? Dan kunt u een deel terugkrijgen: maximaal € 125,-. Hiervoor kunt u tot en met 31 december 2023 een aanvraag indienen.

Om hiervoor in aanmerking te komen moet u minimaal € 125,- aan eigen risico betaald hebben aan uw zorgverzekeraar over 2021 en/of 2022. De vergoeding die u van ons kunt ontvangen is altijd € 125,- ook al heeft u meer eigen risico betaald. Uw inkomen mag dan niet hoger zijn dan 110% van de bijstandsnorm die van toepassing is. 

Digitaal aanvraagformulier bijzondere bijstand en minimaregelingen (DigiD)

Premie basisverzekering per 1 januari 2022

De premie voor de basisverzekering is per 1 januari 2022 € 128,82 per maand.

Vragen

Heeft u inhoudelijk vragen over de zorgverzekering? Dan kunt u het beste contact opnemen met de klantenservice van De Friesland Zorgverzekeraar via telefoon­nummer (058) 291 31 31. U kunt uw vragen ook stellen bij het mobiele steunpunt. Iedere donderdag staat het mobiele steunpunt van De Friesland tussen 12.00 en 14.00 uur in Oosterwolde aan de Jan Frankensingel 28 (bij ’t Anker).

Heeft u vragen over de regeling voor het eigen risico? Dan kunt u met ons contact opnemen via telefoonnummer 14 0516. Wilt u weten of u in aanmerking komt of meer informatie dan kunt u uiteraard ook een afspraak met ons maken.

Heeft u gevonden wat u zocht?