De gemeenten Ooststellingwerf, Weststellingwerf en Opsterland (OWO-gemeenten) treffen extra maatregelen om door de coronacrisis getroffen ondernemers te helpen. Het gaat hierbij om maatregelen voor gemeentelijke belastingen en heffingen. Dit zijn maatregelen boven op die van de regering.

We bieden de volgende extra regelingen aan als het gaat om belastingen en heffingen:

Betaling gemeentelijke belastingen

De gemeentelijke belastingen liggen net bij iedereen op de mat. Eind maart vindt de eerste inning van de gemeentelijke belastingen plaats. De gemeenten gaan soepel om met de betaling hiervan. Op verzoek is een betalingsregeling mogelijk.

Vraag een betalingsregeling aan

Reclamebelasting en (water)toeristenaanslagen 

De aanslag reclamebelasting en (water)toeristenbelasting schuift door naar in elk geval 1 augustus 2020.  Voor de andere belastingaanslagen zijn ook, zoals gebruikelijk, betalingsregelingen mogelijk. Het opschorten van de aanslag geldt niet voor zzp’ers. Dit zijn natuurlijke personen en staan daarmee dus niet als ondernemer bij ons bekend. Als zzp’er kunt u wel een betalingsregeling aanvragen. Neem hiervoor contact met ons op via de mail: invordering@OWO-gemeenten.nl.

Kwijtschelding voor zzp’er met BBZ-uitkering

Een zzp’er met Bijzondere bijstand voor zelfstandigen (Bbz) kan in aanmerking komen voor een kwijtschelding. Wilt u hiervoor in aanmerking komen? Neem dan contact op via e-mail: invorderingen@OWO-gemeenten.nl en vraag naar de mogelijkheden.

Naast bovenstaande maatregelen is er met het deurwaarderskantoor afgesproken om voorlopig geen openstaande invorderingen te innen bij ondernemers. 

Vragen over belastingen en heffingen?

Om u zo goed en uitgebreid mogelijk te helpen vragen wij u uw vraag te mailen. Dit kan via invordering@OWO-gemeenten.nl. Geef aan bij welke onderneming u hoort en wat uw vraag is. Gaat het om een aanslag? Vermeld uw aanslagnummer. Dan kunnen wij dit voor u uitzoeken en nemen we contact met u op. 

Het kabinet heeft deze week steunmaatregelen aangekondigd om de werkgelegenheid en de bedrijven te beschermen. Dit zijn de eerste aanvullende, lokale maatregelen. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan meer maatregelen om ondernemers te steunen waar mogelijk, aansluitend op de maatregelen van het kabinet.