Sam& voor alle kinderen

Sam& is een samenwerkingsverband van Leergeld NederlandJeugdfonds Sport & CultuurNationaal Fonds Kinderhulp en Stichting Jarige Job. Samen bieden wij één digitaal loket waar ouders en intermediairs een aanvraag kunnen doen voor de voorzieningen die de organisaties bieden.


Wil je kind graag op voetbal, muziekles, turnen, streetdance, judo, aan theater of iets anders meedoen?

Maar is er thuis te weinig geld? Sam& voor alle kinderen helpt! Zij betalen voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Hoe werkt het?

  • Ouders kunnen zelf een aanvraag doen via deze website
  • Kun je niet goed lezen of kun nog niet zo goed Nederlands dan kan team Buurtsport van Stichting Scala je helpen, in overleg met jou, doen we dan een aanvraag.
  • Na de aanvraag krijg je een bevestigingsmail
  • Na goedkeuring neemt een medewerker contact met je op. Dit kan tot zes weken duren. Daarna kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil.
  • Het lesgeld of de contributie wordt direct aan de sportclub/lesgever overgemaakt. Je hoeft hier verder niks voor te doen.

Volwassenenfonds

Ook voor volwassenen in de gemeente Ooststellingwerf is er nu de mogelijkheid om te sporten wanneer de financiële middelen niet toereikend zijn. Voor vragen over de mogelijkheden van het aanvragen van dit gemeentelijke Volwassenenfonds kunt u contact opnemen met Marleen Reenders van stichting Scala via: mreenders@scala-welzijn.nl.

Hulp nodig bij een aanvraag?

Neem dan contact op met Buurtsport Ooststellingwerf via buurtsport@scala-welzijn.nl