Vanaf 1 juli 2021 geldt er een nieuwe wet: Wet Elektronische Publicaties (WEP). Doel van deze wet is om inwoners digitaal volledig te informeren over besluiten die invloed hebben op hun leefomgeving. U kunt daarom vanaf 1 juli via ons elektronisch gemeenteblad al onze algemene bekendmakingen, mededelingen en kennisgevingen bekijken. Het gaat dan bijvoorbeeld om bekendmakingen over bestemmingsplannen, verkeersbesluiten, evenementenvergunningen, bouwplannen en kapvergunningen. U vindt ons elektronisch gemeenteblad op de website van officiële bekendmakingen

Website officiële bekendmakingen

Wij blijven onze bekendmakingen, mededelingen en kennisgevingen (in een beknopte versie) ook op de Gemeentepagina in de Nieuwe Ooststellingwerver plaatsen. Dit is een extra service en geen officieel kanaal.

Wilt u op de hoogte blijven van wat er speelt in uw buurt? Meld u dan aan voor de e-mailservice via de website van de Overheid. Dan krijgt u de nieuwste berichten over uw buurt in uw mailbox.

Hoe werkt het elektronisch gemeenteblad?

  • U gaat naar de website www.officielebekendmakingen.nl.
  • U klikt bovenaan op ‘Uitgebreid zoeken’.
  • Daarna klikt u links op ‘> Officiële bekendmakingen’.
  • In het midden onder ‘Documentsoort en gedetailleerde gegevens’ vinkt u ‘Gemeenteblad’ aan.
  • U vult rechts onder ‘Publicerende organisatie(s)’ in: Ooststellingwerf. En daarna klikt u de gemeente Ooststellingwerf aan.
  • Vervolgens klikt u rechts onderin op de oranje knop ‘Start zoekopdracht’.

Nu ziet u alle bekendmakingen, meldingen en kennisgevingen van de gemeente Ooststellingwerf. De nieuwste vindt u bovenaan.