Verpakkingsglas kan eindeloos worden hergebruikt zonder verlies van kwaliteit. Als glas goed op kleur is gescheiden, kan van de glasscherven weer opnieuw wit (doorschijnend), groen of bruin glas gemaakt worden. Ongeveer 60% van de grondstoffen, die producenten gebruiken bestaat uit gerecycled glas. Eén kilo glas in de glasbak levert één kilo aan nieuw glas op en spaart dus grondstoffen uit.

Hoe werkt het?

Wat mag wel in de glasbak?

De deksel mag erop blijven en eventuele inhoudsresten zijn geen probleem. Als regel geldt: alleen verpakkingsglas is bestemd voor de glasbak. Kijk op het etiket als u twijfelt. Ziet u het logo van de glasbak dan is het glas geschikt voor de glasbak.

Wat hoort niet thuis in de glasbak?

Andere soorten glas zoals bijvoorbeeld matglas, drinkglazen en hittebestendig glas horen niet thuis in de glasbak maar in het restafval. Vensterglas van ruiten kunt u inleveren als bouw- en sloopafval op de milieustraat.

Aanvullende informatie

In alle dorpen staan bovengrondse en/ of ondergrondse glasbakken, waar u uw glas gratis en op kleur gescheiden kan inleveren.  Ook kan glas worden afgegeven op de milieustraat

Heeft u gevonden wat u zocht?

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Wij zijn via de volgende kanalen te bereiken:

Petra Werkman

Petra Werkman

Klantcontactmedewerker