Gemeente Ooststellingwerf heeft een groot aantal beelden van Hein Mader in beheer: zowel binnen- als buitenbeelden. Deze beelden staan op 2 Hein Mader Kunstroutes.

  • De 1e route gaat naar Oldeberkoop en terug.
  • De 2e route gaat via het Fochteloërveen richting Haule en via Makkinga/Oosterwolde terug.

Appelscha is voor beide het startpunt. De routes zijn een mix van cultuur, historie, natuur en beleving. De locaties van de buitenbeelden markeren culturele en historische verhalen over de omgeving en de mienskip.

De binnenbeelden staan bij onder andere horecagelegenheden, hotels/bed & breakfast/campings, de bibliotheek en zorginstellingen. Zij vormen subroutes, als aanvulling op de hoofdroutes.

Meer informatie over de beelden en de omgeving vindt u in het Hein Mader Kunstrouteboek. Het Routeboek is gratis verkrijgbaar bij de TIP Appelscha (Boerestreek 23, 8426BN Appelscha), zolang de voorraad strekt. 

Zelf uw route uitstippelen? Dat kan via onze geomap op heinmader.geodienst.xyz(externe link)

De gebruikshandleiding kunt u onderaan deze pagina downloaden. 

Hein Mader en zijn collectie

Hein Mader werd in 1925 in Oostenrijk geboren. Hij overleed in 2011, op 86-jarige leeftijd.

Zijn werk bevat monumentaal werk in hout, in verschillende soorten steen en diverse soorten staal. Kleine beelden en grote beelden, voor binnen en buiten. Een enorme variëteit met geweldige cohesie. Met onderwerpen als de zon, de wind en balans.

Hij bracht het laatste deel van zijn leven door in Friesland. Dit was een essentiële periode van zijn kunstenaarschap. Hij werd verliefd op ons landschap. Dit verwerkte hij in zijn beelden.

Zijn droom was dat zijn beelden een plekje in Friesland kregen. Specifiek rondom Appelscha. Met de Hein Mader Kunstroutes gaat zijn wens in vervulling.

Wilt u alvast een deel van zijn collectie bekijken? Bezoek dan de website van Stichting Collectie Hein Mader(externe link).

Heeft u gevonden wat u zocht?

Bekijk hier het Mader Kunstrouteboek