Starter op de woningmarkt? En lukt het maar niet om de financiering rond te krijgen voor jouw droomhuis? Misschien kan je gebruik maken van de starterslening van de gemeente Ooststellingwerf.

Wat is de starterslening?

De gemeente wil starters helpen met het kopen van hun eerste huis. Met de starterslening kunnen starters op de woningmarkt een extra lening afsluiten. De starterslening overbrugt het verschil tussen de prijs van het huis en het bedrag dat je via de bank kan lenen. We werken samen met het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn) om startersleningen mogelijk te maken.

Kom ik in aanmerking?

Om een starterslening te krijgen, moet je in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • Je bent minimaal 18 jaar.
  • Je bent een starter op de woningmarkt. Dit betekent dat de je nog geen koopwoning hebt of hebt gehad.
  • Je gaat zelf in het huis wonen.
  • Het huis dat je wilt kopen kost maximaal van € 275.000,-.
  • Het huis dat je wilt kopen (bestaand of nieuwbouw) staat in de gemeente Ooststellingwerf.
  • Het maximale leenbedrag voor een (bestaande of nieuwbouw) woning is € 27.500,-. 

Kijk voor alle voorwaarden op de website van het SVn.

Wat moet ik doen?

Kom je in aanmerking voor een starterslening? Dan heb je eerst een toewijzingsbrief van de gemeente nodig. Deze vraag je aan met het aanvraagformulier 'Toewijzing aanvraag Starterslening'. Deze staat hieronder. Je kan het formulier ingevuld mailen naar gemeente@ooststellingwerf.nl, t.a.v. J. Gropstra. Je kan het formulier ook printen, invullen en opsturen naar ons postadres.

Als je de toewijzing van de gemeente hebt gekregen, kun je bij het SVn de aanvraag indienen. Dit kan online via de website van SVn.

Hoeveel kost het?

Je hebt afsluitkosten, borgtochtprovisie NHG en notariskosten. En na drie jaar (mogelijke) kosten voor een hertoets. Meer weten? Kijk op de site van SVN.

Vragen?

Heb je algemene vragen over het aanvraagproces of de lening, dan kan je contact opnemen met SVn. Voor vragen over specifieke voorwaarden van de verordening kan je contact opnemen met de gemeente door te mailen of te bellen naar Jan Gropstra, via j.gropstra@ooststellingwerf.nl of (0516) 566336.

Heeft u gevonden wat u zocht?