Maak een afspraak om een paspoort aan te vragen. Door drukte duurt het misschien langer om een ID-kaart aan te vragen. Heeft u dit jaar een nieuw paspoort of ID-kaart nodig? Maak op tijd een afspraak!

Maak hier direct online een afspraak

Meenemen naar de afspraak

  • Kom persoonlijk langs. Dit geldt ook voor kinderen.
  • Al uw paspoorten en ID-kaarten. Ook als ze verlopen zijn. 
  • Jonger dan 18 jaar? Dan moeten ouder(s)/gezaghouder(s) los van elkaar eerst online toestemming geven (met DigiD)!
  • Een kleurenpasfoto die voldoet aan strenge eisen en niet ouder is dan zes maanden. Ga naar een professionele fotograaf.
  • Een bankpas of contact geld. U betaalt direct bij de aanvraag aan de balie.

Bent u uw paspoort of ID-kaart kwijt? Of is uw paspoort of ID-kaart gestolen? Geef dit zo snel mogelijk door. Dit is belangrijk om misbruik ervan te voorkomen. 

Afhalen paspoort

U kunt uw paspoort vijf werkdagen na de aanvraag ophalen. Tijdens de aanvraag wordt voor het ophalen van uw paspoort een afspraak gemaakt. Uw paspoort haalt u persoonlijk op. Ook kinderen moeten aanwezig zijn bij het ophalen van hun paspoort.

Heeft u uw paspoort sneller nodig?

Met een spoedaanvraag (gedaan vóór 14.00 uur) kunt u uw paspoort de volgende werkdag ophalen. De extra kosten voor een spoedaanvraag zijn € 57,05.

Kosten

selecteer wat voor u van toepassing is

Uw nieuwe Nationaal Paspoort...

  • ...kost € 83,85
  • ...is 10 jaar geldig
  • ...ligt na 5 werkdagen voor u klaar

Aanvraag voor kinderen

Kinderen hebben een eigen paspoort of ID-kaart nodig als ze naar het buitenland reizen. Maar ook als zij bijvoorbeeld zorg nodig hebben. Vanaf 14 jaar is het verplicht een paspoort of ID-kaart te hebben.

Wilt u voor uw kind een paspoort aanvragen? Voor kinderen tot 18 jaar moeten de ouder(s)/gezaghouder(s) los van elkaar online toestemming geven. U heeft hiervoor DigiD nodig. De toestemming is drie maanden geldig.

DigiD linkGeef hier online toestemming

Kan ik op een andere manier toestemming geven?

Heeft u geen DigiD? Of geeft u liever schriftelijk toestemming? Dat kan ook. U moet het formulier toestemming aanvraag reisdocument minderjarige printen, invullen en ondertekenen. Neem dit formulier met een kopie van uw paspoort of ID-kaart mee naar de aanvraag. 

Reizen met kinderen

Heeft u een andere achternaam dan uw kinderen? Dan kan dit problemen opleveren bij de paspoortcontrole aan de grens of op het vliegveld. U hebt een bewijs nodig dat u de vader/moeder bent of het ouderlijk gezag hebt. Lees hierover op de website van de Marechaussee.

Geldigheid paspoort

Een ID-kaart is 10 jaar geldig voor volwassenen (18+) en 5 jaar geldig voor kinderen tot 18 jaar.

Vingerafdrukken

Bij de aanvraag van een paspoort neemt de gemeente 2 vingerafdrukken van u op. De vingerafdrukken komen in een chip in uw paspoort. Dit gebeurt bij iedereen vanaf 12 jaar. De vingerafdrukken worden alleen gebruikt voor uw paspoort en worden niet bewaard.

Heeft u gevonden wat u zocht?