Wil jij een gratis energiescan van je woning? Zo'n scan laat zien waar je makkelijk energie kunt besparen. Een energiecoach uit Ooststellingwerf (misschien wel een bekende van jou!) komt graag bij je thuis langs en doet samen met jou een energiescan van jouw woning. Je krijgt na afloop een rapport met handige tips en voorstellen om thuis energie te besparen.
 

  • De energiecoach gebruikt een checklist om jouw energieverbruik te onderzoeken. Met deze uitgebreide checklist, de energierekening en de woninggegevens gaat de energiecoach samen met jou de woning door.
  • De energiecoach geeft voorlichting en informatie over je energierekening en vertelt hoe je met eenvoudige maatregelen of gedragsverandering energie kunt besparen.
  • De energiecoach geeft informatie over de kwaliteit van de isolatie en de installaties in de woning. En kijkt naar je energiecontract, regelingen en subsidies.
  • Als je een koophuis hebt, kijkt de energiecoach met jou naar mogelijkheden om duurzame energie op te wekken, zoals zonne-energie. 
  • Woon je in een huurhuis van een woningcorporatie, dan weet de energiecoach wat jij aan de woning mag doen, zoals ledlampen plaatsen of huishoudelijke apparaten vervangen. 
     
  • De energiecoach geeft besparingstips.

Na het huisbezoek ontvang je van de energiecoach een rapport met de resultaten. De energiecoaches zijn opgeleid tot ‘Energiecoach aan huis’. De energiecoaches zijn vrijwilligers uit Ooststellingwerf, die inwoners namens de gemeente helpen energie te besparen.

Wil jij een gratis energiescan? Meld je dan aan

Aanmelden gratis energiescan

We krijgen veel aanmeldingen binnen voor de gratis energiescan. Daarom kan het iets langer duren voordat een energiecoach bij jou langs kan komen.