Inkomsten en uitgaven

Heb je moeite om overzicht te houden over je inkomsten en uitgaven? Op deze pagina geven we je tips om daar verandering in te brengen. Zodat je zelf kunt voorkomen dat je geldproblemen krijgt. Of ervoor kunt zorgen dat je geldproblemen kleiner worden.

Je administratie doen

We beginnen met 3 eenvoudige tips:

  1. Open je (digitale) post meteen. Sorteer op brieven, rekeningen en bankafschriften. Leg ze op datum.
  2. Zet al je inkomsten en uitgaven op een rijtje. Maak een overzichtelijk plan van wanneer je welke rekening betaalt. Zo hou je er grip op.
  3. Pin één vast bedrag per week, en niet meer.

Op deze manier krijg je snel overzicht over je inkomsten en uitgaven. Dit kun je dan bijhouden. Bijvoorbeeld in een notitieboekje of een online huishoudboekje.

Lukt het je zelf niet om je administratie op orde te brengen? Neem dan contact op met de vrijwilligers van Humanitas Thuisadministratie (bel 06 20 10 43 43). Of zoek contact met het Gebiedsteam.

Heb je hulp nodig om formulieren in te vullen? Vraag familie, vrienden of kennissen om hulp. Lukt dat niet? Klop dan aan bij Humanitas Thuisadministratie. Of zoek contact met het Gebiedsteam.

Wil je een cursus volgen om zelf je administratie te doen? Vertel het ons Gebiedsteam. Dan kun je wellicht meedoen aan onze cursus ‘Weet wat je besteedt’.

Beter omgaan met geld

Wanneer je overzicht hebt over je inkomsten en uitgaven, wordt het makkelijker om geld te besparen. Je weet immers waar je geld naartoe gaat.

Verder lezen: 

Direct aan de slag:

Lukt het je niet zelf om beter om te gaan met geld? Vraag dan gratis en vrijblijvend advies aan onze budgetadviseur. Ook dit loopt via het Gebiedsteam.

Salaris

Vraag je je af:

  • Of je wel genoeg verdient?
  • Of je wel het werk doet dat bij je past?
  • Of je méér kunt verdienen als zelfstandig ondernemer?

Ga naar onze pagina over werk. Daar vind je allerlei informatie en tips over werk vinden, ondernemer worden en omgaan met problemen op het werk.

Bewindvoering en curatele

Kun jij of iemand die je kent niet zelf beslissen over geld? Bijvoorbeeld vanwege een verstandelijke beperking, verslaving of dementie? Zorg dan dat iemand anders deze beslissingen maakt. Bijvoorbeeld een bewindvoerder of curator.

Meer informatie hierover van de Rijksoverheid.

Aanvragen moet via de rechtbank. Download de aanvraagformulieren op rechtspraak.nl

Heb je hier hulp bij nodig? Zoek contact met het Gebiedsteam.