Melding doen

BuitenBeter app

Zie je ergens zwerfaval, een kapotte lantaarnpaal, losse stoeptegel of valt je iets anders op in de gemeente? Dan horen wij dat graag. Wil je snel en gemakkelijk een melding maken? Maak dan gebruik van de gratis BuitenBeter app. Via de BuitenBeter app maak je direct op de locatie van de overlast een melding. Via de app deel je de locatie van je melding en kun je een foto meesturen. De melding komt direct bij ons binnen en wij gaan ermee aan de slag! Download de app in de Google Playstore of App Store.

Gebruik niet meer de Verbeterdebuurt of MijnGemeente app

Let op: maak je nog gebruik van de Verbeterdebuurt of MijnGemeente app? Het is niet meer mogelijk om in één van deze apps een melding te maken voor gemeente Ooststellingwerf. Vanaf 7 februari 2024 maak je een melding via BuitenBeter

Online melding maken

Je kunt ook online een melding maken via de knop hieronder:

Melding doen

Melding bij wateroverlast

Dreigt er schade door hoog water of zie je schade aan gemalen, sluizen of aan andere zaken die een goede waterafvoer kunnen belemmeren? Bel dan tijdens kantooruren (8.30 – 17.00 uur) met het algemene nummer van Wetterskip Fryslân: (058) 292 22 22. Buiten kantooruren kun je overlast of schade melden via het Milieu-alarmnummer: (058) 212 24 22 (altijd bereikbaar).

Melding over het milieu of dode vogels

Meldingen over het milieu kun je doen bij het milieu-alarmnummer. Dan gaat het over bijvoorbeeld vuil water of overlast van fabrieken. Maar ook als je een dode vogel ziet kun je dat bij het milieu-alarmnummer melden. Dit is belangrijk vanwege de vogelgriep.

Heb je als voorbijganger een dode wilde (water)vogel gevonden? Raak de vogel(s) niet aan, maar onthoud waar ze liggen en meld dit bij het Friese Milieualarmnummer: tel. 058-212 24 22. Heb je dode hobbykippen of hobbyvogels? Meld dit bij je dierenarts.

Verloren en gevonden voorwerpen

Heb je iets gevonden?

Je gaat dus niet naar de politie met het voorwerp. Tenzij je denkt dat het om diefstal gaat.

Wil je eigenaar worden van het gevonden voorwerp?

Dit kan je laten vastleggen bij de aangifte. Haalt de eigenaar het voorwerp niet binnen 1 jaar op? Dan ben jij daarna de eigenaar.

Heb je het voorwerp bij ons in bewaring gegeven? Dan kan je alleen eigenaar worden als het meer dan € 450,- waard is. Je moet jezelf dan binnen 1 maand na de bewaartermijn van 1 jaar bij ons melden.

Ben je een voorwerp verloren?

Je kunt de gevonden voorwerpen vinden op de website VerlorenOfGevonden.nl. Staat je verloren voorwerp hier niet tussen? Doe dan aangifte op deze website. Je krijgt dan bericht als het voorwerp gevonden is.