Heeft u een geregistreerd partnerschap en wilt u trouwen met uw geregistreerd partner? Dan kunt u uw geregistreerd partnerschap laten omzetten in een huwelijk. Voor het omzetten hoeven er geen getuigen aanwezig te zijn. De omzetting kan gedaan worden op het gemeentehuis of een externe locatie.

Voordat uw partnerschap omgezet kan worden in een huwelijk, doet u een online melding

Tijdens de online melding regelt u:

  • Datum en tijdstip van de omzetting
  • Trouwambtenaar
  • Kopie identiteitsbewijzen van u en uw partner
  • Online betaling
  • Wilt u op een andere locatie dan het gemeentehuis trouwen? Laat door de locatie een toestemmingsverklaring invullen. U vindt deze onder aan de pagina.

Omzetting partnerschap in huwelijk digitaal melden

Kosten

U kunt uw partnerschap gratis om laten zetten in een huwelijk op donderdagochtend om 09.00 uur of 09.15 uur. De gratis omzetting is een formele ceremonie zónder toespraak en gasten.
Willen jullie een ceremonie met trouwambtenaar op het gemeentehuis of een andere locatie? Dat kan. De onderstaande tarieven gelden dan.

Locatie/tijdKosten
Maandag t/m vrijdag op het gemeentehuis€ 447,70
Zaterdag op het gemeentehuis€ 554,70
Maandag t/m zaterdag op een andere locatie€ 532,75
Benoemen van een trouwambtenaar voor 1 dag€ 160,50

Trouwambtenaar

Met de digitale melding geeft u uw voorkeur voor de trouwambtenaar aan ons door. Wanneer zij verhinderd is, nemen wij contact met u op voor het maken van een nieuwe keuze.

De trouwambtenaar die uw huwelijk sluit, neemt 2 á 3 weken voor het huwelijk contact met u op en maakt dan een afspraak voor een persoonlijk gesprek.

Wij stellen onze ambtenaren graag aan u voor:

Wij stellen onze trouwambtenaren graag aan u voor

Eigen trouwambtenaar kiezen

U kunt de omzetting van uw partnerschap in een huwelijk ook laten doen door iemand die in een andere gemeente trouwambtenaar is. Hij/zij moet ook beëdigd zijn door de rechtbank. Om benoemd te worden als trouwambtenaar voor 1 dag moet het aanvraagformulier ingevuld worden. Dit formulier vindt u onderaan de pagina. De trouwambtenaar ontvangt van ons een benoemingsbesluit om het huwelijk te mogen voltrekken. De kosten voor het benoemen van een trouwambtenaar voor 1 dag zijn € 160,50.

Vragen? Wij helpen u graag!

Heeft u een vraag, opmerking of suggestie? Neem contact met ons op.

Petra Werkman

Petra Werkman

Klantcontactmedewerker