Riool verstopt. Wat nu?

Als uw riool verstopt is, moet u allereerst zelf actie ondernemen. Dat doet u door te controleren of er water in het erfscheidingspuntje (controleput) staat.

1. Zoek het erfscheidingsputje op

Meestal vindt u die ergens op de erfgrens. Wij kunnen u een tekening geven van de plek van het putje. Soms is die echter niet meer betrouwbaar. Want wij weten niet altijd wat er op het eigen terrein van een woning gebeurt.

2. Bekijk of er water in het erfscheidingspuntje zit

Géén water in het erfscheidingsputje: uw verantwoordelijkheid

Staat er géén water in het erfscheidingsputje? Dan zit de verstopping op uw eigen terrein. In dit geval moet u de verstopping zelf verhelpen. Hiervoor kunt u een bedrijf inschakelen. De kosten betaalt u zelf.

Wél water in het erfscheidingsputje: onze verantwoordelijkheid

Staat er wél water in het erfscheidingsputje? Dan zit de verstopping op gemeentegrond. In dit geval kunt u ons bellen of dit online melden. Wij verhelpen dan de verstopping. En we kijken wat de oorzaak is.

Wie betaalt de kosten?

Bij problemen met de huisaansluiting op uw eigen terrein: u.

Bij problemen met de huisaansluiting op gemeentegrond: wij. Tenzij:

  • De problemen vaker ontstaan door uw lozingsgedrag;
  • U een bedrijf opdracht geeft het probleem te verhelpen, zonder dat u ons in de gelegenheid stelt het zelf op te lossen.

Meer informatie of vragen

Rioolaansluiting aanvragen

Informatie over rioolaansluiting kunt u vinden op de pagina rioolaansluiting aanvragen.

Gemeentelijk Rioleringsplan

Meer over het Gemeentelijk Rioleringsplan leest u op de website van het Gemeentelijk Rioleringsplan(externe link) of in onderstaande PDF.

Heeft u gevonden wat u zocht?