Mantelzorgers zijn onmisbaar in onze gemeente. Zij doen waardevol werk, waarmee ze de zorg ontlasten. Maar het is ook zwaar werk. Daarom ondersteunen wij. Dat begint op deze pagina, waar je allerlei informatie vindt.

 • Activiteiten (uitjes) voor mantelzorgers

  We vergeten mantelzorgers niet. Als gemeente organiseren we ieder jaar leuke uitjes. Ook andere organisaties doen dit. Op deze pagina vind je een overzicht.

 • Jonge mantelzorgers

  Ben je 24 jaar of jonger en al mantelzorger? Omdat je bijvoorbeeld je vader, moeder, broer of zus verzorgt? Dan vind je hier informatie, bedoeld voor jou.

 • Mantelzorg en werk

  Ben jij mantelzorger en werk je? Dat is vaak moeilijk te combineren. Het risico is dat je overbelast raakt. Op deze pagina lees je hoe je dat voorkomt.

 • Mantelzorgconsulent

  De gemeente Ooststellingwerf heeft een mantelzorgconsulent, Claudia Hekkema. Benieuwd wat zij voor jou kan betekenen? Lees het interview met Claudia hier.

 • Mantelzorger worden

  Als je een nieuwe mantelzorger bent, is dit een goede plek om te beginnen met informatie verzamelen. Bijvoorbeeld over hoe je niet overbelast raakt.

 • Mantelzorgondersteuning

  Als je mantelzorger bent, sta je er niet alleen voor. Via de gemeente en andere organisaties kun je hulp krijgen. Op deze pagina vind je een overzicht.

 • Mantelzorgwoning

  Dankzij een mantelzorgwoning kun je altijd in de buurt zijn van degene voor wie je zorgt. Hier vind je wat de regels zijn en hoe wij je kunnen helpen.

Veelgestelde vragen

Wat is mantelzorg?

Een mantelzorger zorgt onbetaald en voor langere tijd voor een familielid, vriend of kennis. 

Krijgt een mantelzorger mantelzorgwaardering?

Wij organiseren activiteiten voor mantelzorgers.

Lees meer over activiteiten voor mantelzorgers >