• Alle data in beeld

  De vorige bewoner had het huis helemaal zelf gebouwd in 1980, inclusief wand- en vloerverwarming. Dat was uniek voor die tijd en nieuwe eigenaar Wieb van der Heide heeft respect voor die man. Wieb heeft zijn werk met zorg doorgezet. Concreet betekende dit meer dan 300 projecten in 10 jaar tijd.

 • Het werkt als een deken voor het raam

  De ambacht spat ervan af. Als je EK Gordijnen binnenloopt, zie je aan de linkerkant een wereld van stof en aan de rechterzijde is een creatieve zithoek gemaakt. Froukje Ekhart ontvangt mensen uit het hele land. De één wil maatwerk gordijnen, de ander komt voor exclusieve trouwstoffen. Inwoners van Oosterwolde weten het atelier goed te vinden voor naaibenodigdheden en kledingreparaties.

 • Snel scoren met energie besparen

  Een wereldprimeur in 2017. Boonstra Transport haalde het nieuws met de aanschaf van de allereerste 100% elektrische vrachtwagen van 44 ton. Wat veel mensen niet weten, is dat al ver voor die tijd en ook zeker daarna, commercieel directeur Willem Boonstra niet stil zat op het gebied van duurzaamheid.

 • Jaren '60 woning met energielabel A

  Zijn hobbyruimte laat een grote verzameling aan boeken, muziek en kunst zien. Mark Schaap is op veel fronten creatief. Hij stopt niet alleen liefde in zijn eigengemaakte beelden, maar gaat ook heel bewust met duurzaamheid om.