De gemeente Ooststellingwerf wil samen met inwoners, organisaties, vrijwilligers, verenigingen en ondernemers werken aan een samenleving waarin zoveel mogelijk mensen zich gelukkig en gezond voelen. We gingen met onze inwoners in gesprek om te horen wat zij hierbij belangrijk en nodig vinden. Wat hen bezig houdt. Waar ze zelf al mee bezig zijn en waar ze (samen) mee aan de slag zouden willen. En wat voor rol ze voor de gemeente zien op het terrein van samenleven.

Mede uit deze dorpsgesprekken is de Visie op Samenleven voortgekomen.

Bekijk de visie op samenleven

,

VraagElkaar

Corona zorgt ervoor dat iedereen fysiek meer afstand moet nemen. Maar het brengt mensen ook dichterbij. Zo helpen inwoners van onze gemeente elkaar via VraagElkaar.

Buurtsport Ooststellingwerf

Gezond blijven is natuurlijk enorm belangrijk. Buurtsport Ooststellingwerf zette net dat éne stapje extra, zodat iedereen ook in Coronatijd lekker kan sporten en gezond kan blijven.

,

,

Welzijnslijn

Niet alleen fysiek, maar ook mentaal staan Ooststellingwervers voor elkaar klaar. Zo startte Scala de Welzijnslijn. Een telefoonlijn voor mensen die tijdens de coronacrisis (nog) minder contacten hebben en toch even een praatje willen maken.

Kunstwerf

Stichting Kunstwerf heeft door de coronacrisis de activiteiten tijdelijk moeten stoppen. Maar ze zijn niet bij de pakken neer gaan zitten. Zo hebben ze de jaarlijkse kunstroute digitaal gehouden.

,

,

Jongerenwerk

Van samen chillen in de soos naar een online bingo en FIFA weekend league. Voor jongeren en jongerenwerkers is er door corona ook veel veranderd.