In totaal 469 kinderen van diverse scholen en buitenschoolse opvanglocaties in gemeente Ooststellingwerf hebben zich vol enthousiasme gestort op het landelijke educatieprogramma Junior Klimaatcoach. Met een reeks uitdagende opdrachten en boeiende challenges hebben ze ontdekt hoe ze actief kunnen bijdragen aan een beter klimaat.

Enkele tips van kinderen van Flexkids kinderopvang in Oosterwolde: “We moeten letten op het klimaat en afval in de natuur opruimen.” “We hebben geleerd om goed naar vogels te kunnen kijken en dat er kleine verschillen in vogels zijn.” “Je moet geen afval in de natuur gooien (per ongeluk). Dus leeg thuis altijd je jaszakken, dan valt er onderweg ook niks uit!”

De Coole Klimaatkinderen van obs Buttinga in Oosterwolde zeggen: “Leuk om te doen, goed voor het klimaat en de natuur. Vooral leuk dat er spelletjes in zaten. Leuke challenges en wist je datjes.”

Groep Klaproos van cbs De Akker in Oosterwolde: “Vanmiddag gaan wij naar de groenteboer en die gaat ons vertellen waar al ons lievelingsfruit vandaan komt!”

De kinderen kregen bij de afsluiting van het educatieprogramma een mooi certificaat. Gefeliciteerd allemaal!

Het educatieprogramma is een initiatief van juniorklimaatcoach.nl. Deze organisatie laat voor elke deelnemer een boom planten. Met bomen planten werk je namelijk meteen mee aan een beter klimaat. Een extra stukje natuur voor planten en dieren, wat meer verkoeling en extra opname van CO2 uit de lucht. Inmiddels staan er al 4.258 Junior Klimaatcoach bomen te groeien.

Gemeente Ooststellingwerf steunt deze actie extra en heeft bijgedragen aan het planten van 100 extra bomen voor dit project.