De gemeente heeft een mooie nieuwe stap gezet om te komen tot de realisatie van 56 woningen in Haulerwijk. Burgemeester Jack Werkman tekende op maandag 6 november 2023 een anterieure overeenkomst met de huidige grondeigenaar Hummel. Het gaat om de locatie aan de Leeksterweg 33-39 in Haulerwijk.  

Doel van de overeenkomst

De overeenkomst heeft betrekking op het ontwikkelen en de bouw van 16 appartementen, 8 levensloopbestendige rijwoningen, 18 rijwoningen, 8 twee-onder-een-kap woningen en 6 vrijstaande woningen met bijbehorend perceel.

Anterieure overeenkomst

Om woningbouw op deze locatie mogelijk te maken, moet de gemeente het bestemmingsplan en de openbare ruimte wijzigen. Denk bijvoorbeeld aan wegen, riool, verlichting dat moet worden aangesloten. Deze werkzaamheden brengen kosten met zich mee. In de anterieure overeenkomst zijn afspraken gemaakt over deze kosten.

Stap richting praktische uitvoering

Met deze overeenkomst boekt de gemeente opnieuw voortgang in de grote woningbouwopgave. Wethouder woningbouw Jelke Nijboer: “We zijn steeds goed met elkaar in gesprek geweest, waardoor het proces prima is verlopen. Uiteraard moet er nog veel gebeuren voordat de schop in de grond gaat, maar de ondertekening van de overeenkomst zien we als een belangrijke stap richting een meer praktische uitvoering.”

Kijk voor meer informatie over het plan op:

Nieuwbouw Hummel Haulerwijk - 56 duurzame woningen

Ter inzage

Vanaf 7 november 2023 ligt een korte zakelijke beschrijving van de inhoud zes weken ter inzage op het gemeentehuis in Oosterwolde. Wilt u deze inzien? Maak hiervoor eerst een afspraak. Dat kan via www.ooststellingwerf.nl of telefonisch via 14 0516.