Grote brand bij voedselproductiebedrijf Tyson Foods

In de nacht van zaterdag op zondag was er een zeer grote brand bij voedselproductiebedrijf Tyson Foods aan de Houtwal in Oosterwolde. Bij de brand zijn geen gewonden gevallen.

Uit voorzorg heeft de brandweer tijdens de brand enkele huizen ontruimd vanwege de hevige rook. Bewoners werden tijdelijk opgevangen in het gemeentehuis en konden zondagochtend weer naar huis.

Burgemeester Jack Werkman: "Veel waardering voor de manschappen van de brandweer van de verschillende korpsen bij het bestrijden van de zeer grote brand Tyson Foods in Oosterwolde. Mijn gedachten zijn bij de omwonenden, directie en medewerkers van Tyson. De impact van de brand is groot."

Roetdeeltjes in de omgeving

In de omgeving van Tyson Foods zijn roetdeeltjes neergekomen. Er is geen asbest vrijgekomen. Vind je roetdeeltjes in jouw tuin? Dan kun je deze veilig opruimen. Zorg wel dat je geen roet binnenkrijgt, bijvoorbeeld via vieze handen, groenten of speeltoestellen. Was daarom goed je handen, was groente en fruit voor je het gebruikt, maak speeltoestellen schoon en veeg je schoenen als je naar binnen gaat. 

Meer advies vind je op de website van Veiligheidsregio Fryslân.