Bent u nog altijd lekker aan het fietsen? Is uw fiets winterklaar? En bent u fit genoeg voor leuke fietstochtjes? Op dinsdag 28 september kunnen oudere fietsers de fiets en zichzelf laten checken tijdens de Fiets & Fietser Check van Doortrappen.

Tijdens deze check is er een fysiotherapeut aanwezig voor tips en oefeningen om de spierkracht, balans en evenwicht te trainen. De beleidsmedewerker verkeer van de gemeente Ooststellingwerf vertelt over het fietsbeleid. En fietsdocenten van de Fietsersbond kijken naar de afstelling van de fiets. Tussendoor is er een lekkere lunch.

Dag: dinsdag 28 september 2021

Tijdstip: 11.30 – 15: 00 uur, inclusief lunch

Plaats: Steegdenhal Appelscha, Nijesteegde 49A in Appelscha

Meedoen

Wilt u meedoen aan deze check? Meld u aan bij sportcoach Anne-Marie Heidstra, telefoonnummer 06-25 33 15 18 of via >aheidstra@scala-welzijn.n.  U bent van harte welkom.

Deelname is gratis. De lunch wordt u aangeboden door de gemeente Ooststellingwerf. Begeleiding is in handen van de Fietsschool van de Fietsersbond en de buurtsportcoach.

De Fiets & Fietser Check maakt deel uit van het programma Doortrappen, een campagne van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, gericht om oudere fietsers zo lang mogelijk en zo veilig mogelijk te laten fietsen. In Friesland wordt de campagne ondersteund door het Regionaal Orgaan Verkeerveiligheid Fryslân (ROF) en de Friese gemeenten.