De gemeente Ooststellingwerf helpt mee om de samenleving weer op gang te helpen en de gevolgen van de coronacrisis te herstellen. We deden dat al op verschillende manieren, zoals het ondersteunen van ondernemers en mensen die extra zorg of aandacht nodig hadden. Voor verschillende groepen die geraakt zijn door de coronacrisis, zetten we op korte termijn extra acties op. Zo beginnen we nu met een cadeaukaart voor jongeren.

Alle jongeren van 12 t/m 17 jaar krijgen twee cadeaukaarten van € 12,50 die zij mogen besteden bij lokale ondernemers in Ooststellingwerf. We geven jongeren hiermee een steuntje in de rug en we ondersteunen de lokale ondernemers met extra inkomsten.

“Jongeren verdienen dat extraatje”, vertelt wethouder Esther Verhagen. “Ze hebben zich buitengewoon goed aangepast aan de coronabeperkingen van de afgelopen periode. Met de cadeaukaart willen we hen hiervoor bedanken.”

Wethouder Marcel Bos vult aan: “Ook de ondernemers hebben het zwaar gehad. We willen ze ondersteunen, maar ook stimuleren dat de jongeren weer fysiek naar de ondernemers te gaan. Met deze actie hebben we een mooie manier gevonden om zowel de jongeren als de ondernemers een steuntje in de rug te geven”.

De jongeren krijgen deze week de kaarten thuisgestuurd. De kaarten zijn alleen te besteden bij lokale winkeliers of ondernemers die zich hebben aangemeld. Inleveren kan tot 1 december 2021. Meer informatie en deelnemende winkels/ondernemers zijn te vinden op www.ooststellingwerf.nl/cadeaukaart.