Mantelzorgcafé

De gemeente Ooststellingwerf organiseert samen met betrokken partijen en inwoners lotgenotenbijeenkomsten voor mantelzorgers in de vorm van een mantelzorgcafé. Tijdens deze bijeenkomsten is er ruimte voor ontmoeting en het uitwisselen van ervaringen. Daarnaast worden er verschillende kennisbijeenkomsten georganiseerd. Mocht u ideeën hebben voor een ontmoeting, of kennisbijeenkomst dan horen wij dat graag. 

Donderdag 25 april 

Zorg jij voor een van je ouders, je partner, een kind of buur? Het mantelzorgcafé in de gemeente Ooststellingwerf organiseert op donderdagavond 25 april een thema-avond voor mantelzorgers. Het vinden van oplossingen om de zorg voor je naaste zo goed mogelijk te regelen, valt niet altijd mee.

Lyan Bergsma, mantelzorgconsulent van de gemeente Ooststellingwerf, Gerriet Reinders en Chantal Hoevers Prins, mantelzorgmakelaars van Cliënt & Co. informeren je over de mogelijkheden die er zijn en wat zij voor jou kunnen betekenen. Lijkt het jou fijn om hierbij aanwezig te zijn? Meld je dan aan via mantelzorgconsulent Lyan
Bergsma op 06 45 88 20 22 of mail naar l.bergsma@ooststellingwerf.nl.

Wanneer: donderdag 25 april om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
Waar: Sûnenz, Schapekamp 1 in Oosterwolde

Het Alzheimercafé

Het Alzheimercafé is een ontmoetingsplek voor mensen met dementie en hun naaste. Er is tijdens deze ontmoetingsbijeenkomst ruimte voor ontmoeting en kennisoverdracht met betrekking tot dementie. 

Het Alzheimercafé wordt iedere tweede woensdag van de maand om 19.00 uur georganiseerd.

Zie voor meer informatie Alzheimer Café Ooststellingwerf | Alzheimer Nederland (alzheimer-nederland.nl)

Ontspanningsactiviteit

De gemeente Ooststellingwerf organiseert ook 2x per jaar ontspanningsactiviteiten voor zowel de jonge als de volwassen mantelzorgers. Dit wordt georganiseerd tijdens de week van de jonge mantelzorger in juni en de dag van de mantelzorg in november.

Blijf op de hoogte

Ben jij mantelzorger? En wil je op de hoogte blijven van informatiebijeenkomsten, lotgenotenbijeenkomsten en activiteiten? Neem dan contact op met mantelzorgconsulent Lyan Bergsma via 06 45 88 20 22 of stuur een e-mail: l.bergsma@ooststellingwerf.nl.