Verloopt uw paspoort of identiteitskaart binnenkort? Vanaf 2024 stijgt het aantal aanvragen voor paspoorten en identiteitskaarten. Ook wij verwachten hierdoor extra drukte aan onze balies. Houd hier rekening mee als u een nieuw reisdocument nodig heeft. 

Extra drukte

In 2024 hebben heel veel mensen een nieuw reisdocument nodig. Dat heeft een reden: in maart 2014 werd een paspoort of identiteitskaart voor volwassenen 10 jaar geldig in plaats van 5 jaar. Veel mensen hebben dat moment afgewacht. Dat zorgde voor een enorme piek in het aantal aanvragen. Die extra drukte verwachten we nu weer. Alle paspoorten en identiteitsbewijzen van toen verlopen namelijk in 2024.

Maak nu alvast een afspraak

Een nieuw reisdocument aanvragen kan alleen op afspraak. Dit kan gemakkelijk via onze website. Wilt u liever telefonisch een afspraak maken? Bel dan naar 14 0516. 
Wacht hier niet mee tot u het nieuwe reisdocument echt nodig hebt, maar plan nu alvast iets in. De wachttijden voor een afspraak lopen namelijk steeds verder op, zeker richting de schoolvakanties. 

Toestemming ouders

Let er op dat ook kinderen een geldig identiteitsbewijs nodig hebben. Ouders moeten hiervoor van tevoren toestemming geven. Dit geldt bij de aanvraag van een paspoort voor kinderen tot 18 jaar. Of bij een identiteitskaart voor kinderen tot 12 jaar. Kijk voor meer informatie op onze pagina's over het aanvragen van een paspoort of identiteitskaart.